Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi bünyesinde Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk klinikleri hizmet vermektedir.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temeli, kurucusu olan Dr. Behçet Uz tarafından 23 Nisan 1938’de atılmıştır. Dr. Uz, İzmir Belediye Başkanı olduğu dönemde, 900 bin TL olan keşif bedelli inşaata, maddi imkânsızlıklara rağmen Valilik, Belediye ve halktan yardım toplayarak 30 bin TL ile başlamıştır. Dr. Behçet Uz, 21 Ekim 1946’da Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde, İzmir Belediye Meclisi’ni ikna ederek hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na hibe ettirmiş, Bakanlığa binanın bazı eksikliklerini tamamlattırarak, 02 Nisan 1947’de dönemin Başbakanı Recep Peker ile İzmir’e gelerek hastanemizi hizmete açmıştır. Kızılay’ın yardımları ile 1954’te Doğum Pavyonu, İzmir Hastaneleri Yardım Derneği’nin çabaları, çeşitli kuruluşlar ve halkın bağışları ile 1962’de İntaniye Pavyonu, 1968’de Ortopedi ve Travmatoloji Pavyonu yapılmış, 1975 yılında ise ana binanın üstüne kat ilave edilmiştir. Tüm bu gelişmelere paralel olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından da hastanenin personel kadrosu genişletilmiştir. Hizmete 150 yatakla başlayan hastanemiz, çeşitli kişi kurum ve kuruluşların katkılarıyla 1968 yılında 550 yatak kapasitesine ulaşmıştır. Yarım asrı aşkın bir süredir Ege Bölgesi ve ülkemizin dört bir yanından gelen hastalara çocuk sağlığı hizmetlerini her branşta sunan hastanemiz, halen 330 yatakla hizmet vermeye devam eden bir eğitim araştırma hastanesidir. Hastanemizin vizyonu; Çocuk sağlığı konusunda öncü bilimsel araştırma ve eğitim çalışmaları ile etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak, alanında örnek bir sağlık kuruluşu olmaktır. Misyonumuz ise insana saygı yönetim anlayışı ile çalışanlarını memnun ederek yüksek oranda hasta memnuniyeti sağlayan daha iyi sağlık hizmeti sunmak için dinamik ve güncel eğitimin gerekliliğine inanan, etik değerlere önem veren, ölçme ve kıyaslama yöntemleri kullanarak devamlı hedef yükselten kurum kültürünü oluşturmaktır. Hastanemiz 34116 m² toplam alan üzerine yerleşmiş, 33920 m² kapalı, 8400 m2 açık alana sahiptir. Başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye geneline hizmet veren hastanemiz, teknolojik gelişmeleri ve bilimsel çalışmaları yakından takip ederek, yasal şartlar çerçevesinde hasta/hasta yakınlarına kaliteli hizmeti, güler yüzlü bir ekip ruhuyla sunmaya çalışmaktadır.

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk kez 1972 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olarak kurulmuş olup 1984 yılında asistan alarak eğitim kliniği olarak varlığını sürdürmüştür. İlk yıllarda yoğun hasta trafiği, kadro ve fiziki koşulların yetersizliği ile mücadele edilmiş, uzman hekimlerin çeşitli yan dallarda eğitim almaları için yoğun çaba harcanmıştır. 1985-1993 yılları arasında öncelikle çocuk nefroloji ve kardiyoloji, daha sonra hematoloji, nöroloji, gastroenteroloji, endokrinoloji, immunoloji ve sosyal pediatri dallarında üniversite hastanelerinde yan dal eğitimini tamamlayan hekimler görevlerine devam etmişlerdir. 19 Şubat 2005 tarihinde hastanemiz Sağlık Bakanlığı bünyesine girmiş, çocuk sağlığı binası yeniden yapılarak banyolu ve merkezi klimalı modern haliyle hizmete devam etmiştir. Ege Bölgesi'nde yoğun ve kaliteli hizmet veren deneyimli bir merkez olarak hizmetine devam etmiş ve bilimsel faaliyetleri ile de global tıp otoriteleri tarafından bilinen bir hastane konumuna yükselmiştir.
SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda hem genel pediatri hem de yandal uzmanları yetiştirilmektedir. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra her iki hastanemizde bilimsel faaliyetler devam etmektedir. SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ''Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi'' başta olmak üzere çok sayıda uluslararası toplantı düzenlemesi yanında pandemi döneminde “Çocuk Sağlığı TV'' kanalı üzerinden eğitimlere devam etmektedir. Benzer şekilde SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ulusal olarak başlamış olan “Behçet Uz Çocuk Kongresi”ne uluslararası statüde devam etmektedir.

SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesinde Genel Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Sosyal Pediatri, Çocuk Alerji, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk İmmünoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Nöroloji, Tıbbi Genetik, Çocuk Onkoloji, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Kardiyoloji, Gelişimsel Pediatri, Çocuk Hematoloji, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Prematüre, Çocuk Romatoloji, Yenidoğan, Çocuk Metabolizma Hastalıkları poliklinikleri hizmet vermektedir. Genel Pediatri servisleri yanı sıra Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma, Çocuk Hematoloji, Çocuk Onkoloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Nöroloji, Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk İmmunoloji ve Alerji, Çocuk Acil, Palyatif Bakım servisleri, Çocuk ve Yenidoğan Yoğun Bakımları mevcuttur. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Çocuk Yoğun Bakım Ünitemiz, tamamı 3. Düzey 24 yataklı bir çocuk yoğun bakım ünitesidir. Üç büyük salondan oluşmaktadır ve 4 izolasyon odası içermektedir. Ülkemizin en çok yatağa sahip ve en fazla hasta takip eden Çocuk Yoğun Bakım ünitesidir. Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniğimizde de 40’ı 4. düzey, 10’u 2. düzey, 8’i 1. düzey (anne bebek uyum odası) olmak üzere toplam 58 yoğun bakım yatağı vardır. Toplam 3 tane izolasyon odası bulunmaktadır.2018 yılında, pediatrik palyatif bakım birimi, iki çocuk doktoru, sekiz hemşire, bir fizyoterapist ve tam zamanlı bir sosyal hizmet uzmanı ve psikolog ile kurulmuştur. Ünitemiz 17 çocuğa bakım verebilecek kapasitede olup ülkemizdeki ilk pediatrik palyatif bakım servisidir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 10 profesör, 9 doçent; Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 2 profesör, 3 doçent hem genel pediatri hem de yan dal alanlarında hizmet vermektedir. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi 29 Haziran 2020 tarihinde kurulmuş olup öğrencilerimiz 4., 5., ve 6. sınıf eğitimlerini yapımı 2022 yılında tamamlanması planlanan İzmir Bayraklı Şehir hastanelerinde sürdüreceklerdir. Şehir Hastanelerinde de donanımlı akademik kadromuz ile kaliteli, yenilikçi, bilimsel ve etkin eğitimimizi sürdürüp mesleğini en iyi icra edebilen, dürüst, etik ilkelere bağlı, yenilikleri takip eden, araştırmacı ve katılımcı iyi hekimler yetiştirmek en büyük hedefimizdir. 


Tarihçemiz

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. TÜLİN GÖKMEN YILDIRIM
Prof. Dr. TÜLİN GÖKMEN YILDIRIM
Prof. Dr. SEÇİL ARSLANSOYU ÇAMLAR
Prof. Dr. SEÇİL ARSLANSOYU ÇAMLAR
Prof. Dr. ÇİĞDEM ÖMÜR ECEVİT
Prof. Dr. ÇİĞDEM ÖMÜR ECEVİT
Prof. Dr. DEMET EĞLENOĞLU ALAYGUT
Prof. Dr. DEMET EĞLENOĞLU ALAYGUT
Prof. Dr. TUBA HİLKAY KARAPINAR
Prof. Dr. TUBA HİLKAY KARAPINAR
Doç. Dr. NAZMİYE NİLGÜN KARADAĞ
Doç. Dr. NAZMİYE NİLGÜN KARADAĞ
Doç. Dr. HÜSEYİN ANIL KORKMAZ
Doç. Dr. HÜSEYİN ANIL KORKMAZ
Doç. Dr. İBRAHİM MERT ERBAŞ
Doç. Dr. İBRAHİM MERT ERBAŞ
Doç. Dr. NİHAN ŞIK
Doç. Dr. NİHAN ŞIK
Doç. Dr. PAKİZE KARAOĞLU
Doç. Dr. PAKİZE KARAOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi ESRA ER
Dr. Öğr. Üyesi ESRA ER
Dr. Öğr. Üyesi EZGİ YANGIN ERGON
Dr. Öğr. Üyesi EZGİ YANGIN ERGON
Dr. Öğr. Üyesi GÜLBERAT TOTUR
Dr. Öğr. Üyesi GÜLBERAT TOTUR

Çalışma Konularımız

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde ventilatör tedavisi, surfaktan tedavisi, fototerapi, exchange transfüzyon, retinopati muayene ve tedavisi (Göz kliniği tarafından yapılmaktadır), hipotermi tedavisi, hasta başı amplitüd EEG izlemi, nitrik oksit tedavisi, hasta başı ultrasonografi ve ekokardiyografi çekimi, yenidoğanda renal replasman tedavisi (periton dializi, hemodiyaliz, hemofiltrasyon ve hemodiafiltrasyon) uygulanmaktadır.

Çocuk İmmünoloji Bölümümüzde primer immün yetmezliklerin tanı, tedavi ve izlemi yürütülmektedir. İmmünoloji laboratuvarında akım sitometri ile lenfosit alt grupları, oksidatif burst aktivitesi ve lökosit adezyon molekülleri, fonksiyon testleri, trombosit çalışmaları ve lösemi immünfenotipleme çalışmaları rutin olarak yürütülmektedir.
Çocuk Allerji Bölümümüzde astım, alerjik rinit, anaflaksi, besin ve ilaç alerjileri ile deri alerjileri (atopik dermatit, ürtiker vb.) değerlendirilmekte, tanı ve tedavileri ayaktan ve gereğinde yatırılarak planlanmaktadır. Polikliniğimizde hasta muayenesinin yanı sıra test odasında epidermal ve dermal deri testleri, besin ve ilaç provokasyon testleri, anestezik maddelerle cilt testleri, yama testleri ve solunum fonksiyon testleri (egzersiz/metakolin/reversibilite vb.) yapılmakta ve alerjen spesifik immunoterapiler uygulanmaktadır.

Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniğimiz 22 yataklı olup, hastanemiz bünyesinde Kemik İliği Nakli Merkezi yatakları ile toplam yatak sayısı 38 yatağı bulunmaktadır (6 kök hücre nakil ünitesi yatağı, 10 kök hücre nakil ünitesi drenaj yatağı ve 22 Hematoloji-Onkoloji Hastası yatağı olmak üzere). Kliniğimiz bünyesinde beş kişinin aynı anda değerlendirme yapmasına olanak sağlayan özel bir mikroskop ve mikroskop odası, kemoterapi kabini ve kemoterapi hazırlama odası mevcuttur. Ayrıcagünlük hasta hizmeti sunan Talasemi odası ve Ayaktan Tedavi Ünitesi mevcuttur. Terapötik Aferez Ünitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ile birlikte çalışmakta olup gereksinime göre tüm aferez işlemlerini yapabilmektedir.

Çocuk Kardiyoloji kliniğimizde fetal dönemden itibaren 21 yaşına dek tüm doğuştan ve edinsel kalp hastalıklarının tanı, tedavi (medikal, girişimsel, cerrahi) ve izleminde poliklinik ve yataklı tedavi hizmeti vermekteyiz. 2003’den bu yana toplam anjiyo sayısı 3000’in üzerindedir. Ülke çapında ve ülke dışından çocuk kardiyologlarının katılımıyla ileri girişim teknikleri ile ilgili workshoplar düzenlenmektedir. Ekokardiyografi (transtorasik, transözofajiyal, fetal ekokardiyografi), Kateterizasyon-Anjiokardiyografi (Biplane Anjiyografi Ünitesi 7/24 hizmet verebilen), Aritmi ve Senkop Ünitesi (Holter, Event recording, Tilt, Efor testi), PAH (Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon) bölümleri mevcuttur. Klinikte3 boyutlu eko uygulamaları, Transözefageal eko uygulamaları, Semi-supin Bisiklet Efor testi/stress eko uygulamaları yapılmaktadır. Anjiokardiyografi ünitesinde yenidoğan-adolesan dönemindeki çocuklara doğuştan ve edinsel kalp hastalıklarında, diagnostik kataterizasyon, girişimsel tedavi işlemleri (Balon valvüloplasti, Balon anjioplasti uygulama, Balon atriyal septostomi, Perkütan ASD, VSD ve PDA kapatma, koarktasyon ve pulmoner arter dallarına, PDA stent uygulama, ek damarsal anomalilerin vasküler plug ile kapatılması, fistül embolizasyonları, Pacemaker ve ICD implantasyonu Koroner arter girişimleri, Çocuk Kalp Cerrahisi ile hibrid uygulamalar, 24 saatlik Holter EKG-Event recorder uygulamaları, EFORLU EKG (TREADMILL), Tilt Testi yapılmaktadır.

Çocuk nörolojisi servisinde serebral palsi, epilepsi, nörometabolik hastalık, hipotonik infant, gelişme geriliği, serebro vasküler olaylar, nörokutanöz hastalıklar, kas-sinir bileşkesini tutan hastalıklar, uyku ve hareket bozuklukları gibi oldukça geniş bir spektrumda hasta takip ve tedavisi yapılmaktadır. Bu çocukların teşhisi için EEG, EMG, VEP, SEP, BAEP gibi nörofizyolojik incelemeler, beyin MRG, MR spektro, difüzyon MR, metabolik ve genetik tetkikler gibi ileri teknolojiler kullanılmaktadır. Kliniğimizde ketojenik diyet tedavisi ve epilepsi pili tedavileri gibi özelleşmiş tedaviler uygulanmakta, bu konuda deneyimli diyetisyen ve hemşirelerimiz bulunmaktadır.

Çocuk Gastroenteroloji bölümünde üst gastrointestinal sistem endoskopisi, kolonoskopi, karaciğer biyopsisi, perkutan endoskopik gastrostomi uygulaması, sindirim sisteminden yabancı cisim çıkartılması işlemleri uygulanmaktadır. Ayrıca ülkemizeki nadir pediatrik ince bağırsak nakil merkezlerinden biridir.

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Birimi, çocukluk çağı döküntü hastalıkları, enflamatuar ve bulaşıcı hastalıklar, sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonlar, konjenital enfeksiyonlar, tüberküloz, hematolojik / onkolojik malignitelerdahil olmak üzere immün sistemi baskılanmış çocuklarda enfeksiyonlar, edinilmiş immün yetmezlik virüsü (HIV) ya da kaynağı bilinmeyen ateş gibi çok farklı enfeksiyonları olan çocuklara hizmet vermektedir.

1990’lı yılların başında kurulmuş olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği sadece İzmir’den değil, tüm Ege Bölgesinden gelen hastalara hizmet sunmaktadır. Kliniğimizde bir üniversite hastanesinde tanı konulup, takip edilen tüm hastalıklara tecrübeli endokrin kadrosuyla en üst düzeyde hizmet verilmektedir. Ayrıca kliniğimizde pediatrik obezite vakalarına hizmet sunan özellikli bir klinik de bulunmaktadır. Yılda ayaktan ve yatarak olmak üzere yaklaşık 20.000 hastaya hizmet sunulan kliniğimizde, genel pediatri asistan ve uzman hekimi eğitimi yanı sıra çocuk endokrinoloji yan dal uzmanı eğitimi kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Ayrıca her yıl gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası toplantılarda bilimsel birikimlerini bilim insanlarıyla paylaşmaktadır. Ayrıca on hasta kapasiteli yataklı birimi olan kliniğimizde şu anda bir profesör, üç çocuk endokrinoloji uzmanı, üç çocuk endokrinoloji yan dal asistanı, iki diyabet hemşiresi, bir diyetisyen, bir psikolog ve bir fizyoterapist aktif olarak hizmet sunmaktadır.

Kliniğimiz, Türkiye'deki pediatrik Nefroloji klinikleri arasında ''İŞEME BOZUKLUKLARI ve EĞİTİMİ POLİKLİNİĞİ'' ve ''ÜRODİNAMİ LABORATUARI ''na sahip tek kliniktir. Mesane bozuklukları tanısı, işeme alışkanlıkları, davranışsal tedavi, idrar kaçırma, tanı, tedavi ve önlem, biofeedback tedavisi ve pelvik kas eksersizleri, barsak alışkanlığı tedavisi, üroterapi, serbest üroflovmetri, elektromiyografi ile üroflovmetri, sistometrik ölçüm ile üroflovmetri, serbest inoflovmetri, elektromiyografi ile inoflovmetri, sistometrik ölçüm ile inoflovmetri, mesane kapasitesi tayini, işeme sonrası rezidü tayini, mesane günlüğü tutulması, zamanlı ve çift işeme alışkanlığı, sistometrik test ve elektromiyografi uygulanmaktadır.

Erişim Bilgilerimiz

SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Adres: İsmet Kaptan Mah. Sezer Doğan Sok. No:1135210 Konak/İZMİR
Telefon: 0 232 4116000
Fax: 0 232 4892315
e-mail: info@buch.gov.tr

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Adres: Yenişehir, Gaziler Cd No:468, 35020 Konak/İzmir
Telefon:(0232) 469 69 69
Fax: (0232) 433 07 56
e-mail: tepecikdh.bilgi@saglik.gov.tr