1. Alerji ve İmmünoloji Polikliniği:
Polikliniğimizde ekibimiz intradermal testler, deri prick testleri, serumda spesifik IgE testleri, yama testi, ilaç deri ve provokasyon testleri, gıda deri ve provokasyon testleri yapılabilmektedir. Ayrıca Alerjen immünoterapi (alerji aşısı), Hedefe yönelik tedaviler, İlaç desensitazasyonu gibi tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.
2.Girişimsel Bronkoskopi Ünitesi:
Bronkoskopi ünitesi: Ünitemiz de tanı ve tedavi amaçlı olarak fiberoptik bronkoskopi, endobronsiyal ultrason (EBUS), kriyobiyopsi ve rijit bronkoskopi işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca kriyo, elektrokoter, argon plazma koagülasyon cihazları ile endobronsiyal tedavi ve havayoluna stent yerleştirme işlemleri de uygulanmaktadır.
3. Evde Sağlık Hizmetleri:
Evde Sağlık hizmetlerinden kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatağa bağımlı hastalar, diyabet komplikasyonlu hastalar, kanser hastaları, yatağa bağımlı engelli spastik çocuk hastalar yararlanabilmektedir. Evde sağlık hizmetlerinde amacımız günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın ve yetersizliğin etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir.
4. İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniği:
Polikliniğimizde tüm sektörlerden meslek hastalığı kuşkusu ile başvuran hastalara meslek hastalığı tanısını koymaya yönelik gerekli incelemeler yapılmaktadır. Sadece Astım ve toza bağlı akciğer hastalığı (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile ilgili hastalıkları değil, kas iskelet sistemi, dermatolojik sorunlar başta olmak üzere tüm sistemler ile ilişkili hastalıklar değerlendirilmektedir. Poliklinik sürecinde olguların sağlık sorunlarının tanımlanması (tanı) ve bu sağlık sorunlarının, hastalıkların iş ile ilişkisi araştırılmaktadır. İlgili yasa gereği meslek hastalığı tanısı konulan olgular Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’na bildirilmektedir.
5. Uyku Bozuklukları Ünitesi:
Uyku bozuklukları olan kişilerin poliklinik muayenesinin yapıldığı, gündüz uyanıklılık (MSLT; MWT) ve gece uyku analizleri (Polisomnografi) ve diğer yardımcı tekniklerden (pulse oksimetri, aktiograf, light terapi, NPT) yararlanarak tanı ve ayaktan tedavi aldıkları, ayrıca uyku alanında araştırmaların yapıldığı bir merkez özelliğindedir. NIMV tedavisi konusunda uzmanlaşmış her türlü solunum cihazının bulunduğu ve titrasyonun yapıldığı bir merkezdir.
6. Sigara Bırakma Polikliniği:
Hastaların bağımlılık düzeyleri değerlendirilerek sigara bırakma tedavileri (motivasyonel destek, davranışsal terapi ve ilaç tedavisi) düzenlenmekte, tedavi sırasında ve sonrasında 1 yıl süreyle düzenli kontrolleri yapılan hastalar takip edilmekte (ekspiryum havasında CO ölçümü) ve tedavi sonuçları değerlendirilmektedir.
7. Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi:
Pulmoner rehabilitasyon ünitemizde; nefes darlığı çeken akciğer hastalarına egzersize dayalı bir program uygulanmaktadır. Pulmoner rehabilitasyon programında; Kişiye özel egzersiz programı, Akciğer sağlığı hastalıklar ve tedavileri ile ilgili hasta ve aile eğitimi, Nefes darlığı ile baş edebilme yöntemleri, Beslenme danışmanlığı gibi uygulamalar yer almaktadır.
8. Palyatif Bakım Ünitesi:
Yaşamı tehdit eden kronik hastalıklara bağlı ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede; ağrı ve diğer problemlerin, erken tanınması ve giderilmesi ile fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla ağrının önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımla çalışmaktadır. İleri derecede solunum sıkıntısı çeken, mekanik vantilatöre (solunum cihazı) bağlı, genel durumu kötü olan hastaların yakınlarına, evde bakım ile ilgili eğitimler verilerek, hastanın evdeki bakım sürecine destek verilmektedir. Ayrıca genel durumu kötü olan hastalara ve hasta yakınlarına yönelik, Psikoterapist, Psikiyatrist ve Manevi Destek Uzmanı kişilerden destek alınarak, hasta ve ailesinin psikososyal –manevi gereksinimlerinin karşılanması sağlanmaktadır.
9. Torasik Onkoloji – Kemoterapi- Radyoterapi Ünitesi:
Akciğer kanseri ve torasik tümörler tanı ve tedavi alanında multidisipliner yaklaşım ile kemoterapi, hedefe yönelik tedaviler, immunoterapi tedavileri cerrahi tedaviler ve radyoterapi tedavileri merkezimizde uygulanmaktadır. 7 göğüs onkoloji ve 1 medikal onkoloji polikliniği ile ayaktan tanı ve tedavi hizmetleri planlanmaktadır. Ünitemizde; aynı anda 25 hastaya kemoterapi hizmeti verilebilmektedir.
10. Tüberküloz ve Çok İlaca Dirençli Tüberküloz İzlem Kliniği ve Polikliniği:
Aktif akciğer tüberkülozu ve dirençli Tüberküloz hastalarının yataklı tedavi ünitelerinde ve poliklinikte tedavi ve izlemleri yapılmaktadır.
11. Solunum Fonksiyon Testleri Laboratuvarı:
Spirometre adı verilen özel bir cihaz yardımıyla akciğer fonksiyonlarının ölçüldüğü Solunum fonksiyon testi , havayolu obstrüksiyonu olan kişilerde bir kez inhalasyon yoluyla kısa etkili nefes açıcı verilerek havayolundaki daralmanın (obstrüksiyonun) değişim derecesini değerlendiren Reversibilite testi, havayolu aşırı duyarlılığını belirlemek için yapılan Bronş provakasyon testi, özel bir cihaz ve özel bir gaz yardımıyla akciğerin kapalı hacimleri, gaz geçirgenliği kapasitesi, havayolu direnci ve gaz alışveriş alanının ölçülme işlemi Helyum difüzyonlu solunum testi (DLCO) ve Tüm Vücut Pletismografisi hastanemiz Solunum Fonksiyon Laboratuvarında yapılmaktadır.